Wysprzęglik/siłownik sprzęgła Octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bigor
    Classic
    • 2009
    • 4

Hej!
    chcę zamontować dodatkowe halogeny takie o: http://www.autometa.com.pl/sklep/opis.php?id=508 w miejsca przedstawione na fotce. i teraz takie małe 2 pytania:
    1. czy montaż w tym miejscu tych halogenów nie będzie za bardzo przeszkadzało w dopływie powietrza di IC?
    2. Macie może pomysły gdzie elegancko i fajnie umiejscowic włacznik do tych halogenów? czy może podłączyć je do ori lamp?

jeśli ktoś już ma coś podobnego zamontowanego to bardzo prosze o foktki
  • ari38
    Drive
    • 2008
    • 49

Witam. To mój pierwszy post dlatego witam wszystkich serdecznie. Problem polega na tym, że po wymianie sprzęgła w serwisie, w mojej Octavii zaczęło dziać się coś dziwnego z pedałem sprzęgła. Mianowicie, zachowuje się tak jakby lepiło się dosłownie na gumę do żucia. Owszem Odskakuje ale bardzo powoli. Bez różnicy czy silnik jest ciepły czy zimny, odpalony czy nie. Wciskam odpuszczam, a ono powoli wraca. Domyślacie się zapewne, że to mocno uciążliwe. Z początku było podobno zapowietrzone, byłem odpowietrzałem, kazano mi trochę pojeździć, znów wróciłem do serwisu, odpowietrzali drugi raz i wciąż to samo. Osobiście uważam, że w serwisie coś spartolili, czy miał już ktoś coś takiego? Wie w jaki sposób można to naprawić? Pozdrawiam, Ari.

PS: Czy to możliwe ze winny jest siłownik pod pedałem?
    Laurin & Klement

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

ari38, do wymiany silownik sprzegla. Koszt niewielki, wymiana rowniez nie klopotliwa
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ari38
        Drive
        • 2008
        • 49

Czy to jest coś Takiego: pompa_sprzegla_skoda_seat_vw_audi_nowa_hit_ss??
        Laurin & Klement

Komentarz

• magart
          Ambiente
          • 2008
          • 146

W tej samej cenie masz całość:

Spróbuj sam odpowietrzyć, i będziesz widział czy to daje efekt. Ale coś mi się wydaje że to sprzęgło (sprężyna na sprzęgle?) może coś nie bardzo bo skoro układ odpowietrzony i nic nie ucieka...
          To dosyć prostu układ, sprzęgło niemalże bezpośrednio jest połączony z pedałem, po drodze są dwie pompki i przewód.
          a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

• ari38
            Drive
            • 2008
            • 49

Umówiłem sie na jutro do ASO jeszcze raz. Podobną już wiedzą co to. Zobaczymy. Póki co dzięki za pomoc.
            Laurin & Klement

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

ari38, ASO to skomplikowana hybryda, wiekszosc z nich naprawia metoda prob i bledow,a co za tym idzie kluje to mocno klienta w kieszen ...

Nie daj im sie i zrob tak jak mowi magart, odpowietrz uklad samemu, nastepnie jesli to nic nie da to sprawdz wysprzeglik caly

Druga sprawa, to czy widziales swoje stare sprzeglo i dwumase po wymianie?

Komentarz

• ari38
                Drive
                • 2008
                • 49

Oczywiście, że nie widziałem starych części, ale czy nie wystarczy to, iż po wymianie sprzęgła przejechałem 30000 i jest wciąż jak nowe. Tylko ten wysprzęglik... Dzisiaj o 10 stawiam go z powrotem do ASO. Rozmawiałem z właścicielem i powiedział, że to będzie zrobione.
                Laurin & Klement

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Zamieszczone przez ari38
                  iż po wymianie sprzęgła przejechałem 30000 i jest wciąż jak nowe
                  Kurde no trzeba bylo tak napisac od razu, bo nie glowilbym sie, ze z sprzeglem jest cos nie tak. Myslalem ze moze docisk cos nie tak...

Wal jak w dym w wysprzeglik.

Komentarz

• ari38
                    Drive
                    • 2008
                    • 49

Kurde no trzeba bylo tak napisac od razu, bo nie glowilbym sie, ze z sprzeglem jest cos nie tak. Myslalem ze moze docisk cos nie tak...
                    No przecież pisałem, że wymieniałem sprzęgło:

Problem polega na tym, że po wymianie sprzęgła w serwisie, w mojej Octavii zaczęło dziać się coś dziwnego z pedałem sprzęgła
                    Laurin & Klement

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

ari38, tak, ale nie sprecyzowales, ze to bylo 30 tys km temu ... a to ma ogromna wage z racji na to, ze mozna wykluczyc zly montaz, albo niekoniecznie wymiane sprzegla na nowe ...

Komentarz

Pracuję...